neděle 17. ledna 2010

Nový přírůstek po výměně známek z Číny

Na přelomu roku jsem si s jedním sběratelem z Číny vyměnil pár známek a pěkně oznámkovaná obálka je vždy příjemný bonus. Zde jsou použity k vyplacení zásilky hned čtyři známky:

Největší vlevo je ze série s motivem pohoří Huangshan, romantická scenérie se skalami vyčnívajícími z mraků. Celý areál pohoří Huangshan zabírá asi 154 čtverečních kilometrů a nachází se v něm spousta potoků, řek, skalních vrcholů a dvanáct jeskyní. Často bývá tato oblast také popsána jako místo čtyř pozoruhodností: legendárních borovicových stromů, podivně deformovaných kamenů, nízko plovoucích mraků a horkých pramenů.

Další známka podporuje národní turistický úřad v Číně a má pozvat turisty na návštěvu Číny. To je ostatně jasně poznat i na pozadí s nápisem Visit China = navštivte Čínu.

Třetí známka zobrazuje původní sídlo ředitelství Čínské sovětské pošty z období druhé občanské války. Je ze série čtyř poštovních budov z roku 1996, která má připomínat rozvoj poštovních služeb na čínském území.

A poslední známka? Poznal jsem přístavní doky, ale proč je v levém horním rohu symbol letní olympiády v Pekingu v roce 2008, je to v pořádku? Samozřejmě že ano, je to totiž centrum pro olympijské plachetní závody v čínském městě Qingdao.

Takže díky Huangovi za pěknou obálku, můžete se podívat i na jeho blog http://stampsland.blogspot.com

Žádné komentáře:

Okomentovat